”Nye Ashley Cole” jagas av storklubbar

Fyra toppklubbar i Premier League intresserade

Rico Henry, 18, har pekats ut som Ashley Coles arvtagare. Nu jagas Walsall-talangen av fyra engelska storklubbar – Arsenal, Liverpool, Manchester City och Tottenham.

I media benämns han som ”den nye Ashley Cole” och nu har de engelska toppklubbarna fått upp ögonen för honom. Vänsterbacken Rico Henry, 18, spelar för närvarande i Walsall i League One (engelska tredjedivisionen) men kan snart vara på väg mot nya utmaningar. Arsenal, Liverpool, Manchester City och Tottenham är alla intresserade av att värva tonåringen, enligt uppgifter till Daily Mirror.

Henry, som också kan spela vänstermittfältare, blev utnämnd till Football Leagues bästa unga spelare för september (de tre divisionerna under Premier League). Prestationerna som gav honom utmärkelsen har också lett till intresse från fyra av de största klubbarna i engelsk fotboll och Walsall får nu kämpa hårt för att behålla sin talang – trots att han nyligen förlängde sitt kontrakt till 2018.

”En ung Ashley Cole”

– Om jag skulle likna honom med någon skulle det vara en ung Ashley Cole och det är upp till honom hur långt han kan gå i det här spelet nu, berättade Walsall-managern Dean Smith för Daily Mirror. Jag har rekommenderat honom ett par gånger nu till engelska U19-landslaget, för om det finns bättre vänsterfotade spelare i landet vid 18 års ålder skulle jag vilja se dem.

Henry har hittills spelat 15 matcher för Walsall den här säsongen och stått för två mål samt en assist.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply