Mancini kommenterar Pirlo-ryktena

Andrea Pirlo ryktas till Inter – Roberto Mancini ger sin kommentar

New York City-mittfältaren Andrea Pirlo, 36, ryktas vara aktuell för en överraskande utlåning till Inter. Nu ger tränaren Roberto Mancini sin kommentar på det oväntade ryktet.

Andrea Pirlo, 36, blev världsmästare med Italien 2006 och har gjort sig känd som en av de bästa mittfältarna genom tiderna med spelförståelsen som sin främsta styrka. Italienaren förknippas främst med sin tid i Milan (2001-2011) och Juventus (2011-2015), men sedan i somras spelar han för amerikanska New York City FC till vardags.

Kan återvända till San Siro

Innan flytten till AC Milan i juli 2001 representerade Pirlo ärkerivalerna Inter, dit han köptes från Brescia i juli 1998. Men det var först när han bytte blåsvart mot rödsvart som det stora genombrottet kom – tiden i Inter präglades mest av utlåningar till andra italienska klubbar. Nu kan det dock bli aktuellt med en återkomst till San Siro – i de blåsvarta färgerna.

Enligt uppgifter från SportMediaset, som Football Italia refererar till, är Inter-tränaren Roberto Mancini sugen på att få tillbaka Pirlo till klubben på ett korttidslån under vintern för att lösa lagets problem med den bristande kreativiteten på mittfältet. Något som även Silly Season Sverige skrivit om tidigare. Nu har Mancini gett sin kommentar till ryktet:

LÄS ARTIKELN HÄR: Andrea Pirlo till Inter?

Mancini: ”Pirlo är en mästare”

– Jag vet ingenting, men låt oss vänta och se. Det är inte sant att jag ringde honom. Jag pratade aldrig med honom. I fotboll kan allting hända, men just nu finns det ingenting, berättade Mancini på en presskonferens under fredagen, enligt Football Italia.

– Jag vet inte vilka hans intentioner är eller huruvida han är intresserad av att flytta tillbaka, men om han gjorde det skulle det definitivt vara en viktig återkomst. Pirlo är en mästare, inte en vanlig spelare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply