Nürnberg segrade i målrik tillställning

Borussia Mönchengladbach föll tungt hemma på Stadion im Borussia-Park, när FC Nürnberg kom på besök.

Efter 26 minuter ledde bortalaget med 0-2, men nyförvärven Luuk de Jong och Granit Xhaka kunde vända på steken efter 55 minuter. Nürnbergs Kiyotake kunde dock sätta 2-3 kort därefter och Mönchengladbach orkade inte komma tillbaka.

Bortalaget tog ledningen efter 17 minuter via Timm Klose som hittade nätet med huvudet bakom Marc-André ter Stegen. Knappt tio minuter senare, var man framme igen då Timmy Simons utökade ledningen för de vinrödklädda via ännu en nick.

Hemmalaget ryckte upp sig och forcerade framåt. Efter en hel drös med chanser, kunde Luuk de Jong sätta reduceringsmålet strax innan paus. Ett psykologiskt viktigt mål för Lucien Favres manskap som skulle komma tillbaka tidigt i den andra halvleken.

Åtta minuter in i halvlek nummer två, hittade Patrick Herrmann fram till Granit Xhaka som slog in 2-2 med vänsterfoten. Hemmalaget var heta, men gästerna var laget som skulle gå segrande ur denna strid. Hiroshi Kiyotake satte snyggt 2-3 i den 55:e minuten och hemmalaget lyckades inte överlista Schäfer och FC Nürnbergs försvar. Matchen slutade 2-3 för gästande Nürnberg, som har öppnat säsongen 2012/13 mycket starkt.

Med två segrar och ett kryss, ligger Nürnberg för närvarande på en stabil fjärde plats. Gladbach halkar ner till åttonde plats, efter säsongens första förlust.