Helsingborg mosade Sundsvall i den andra halvleken

Helsingborg började matchen bäst som de nästan alltid förväntas göra hemma på Olympia, de tog tag i spelet direkt och visade att de är väldigt revanschsugna efter tre raka förluster i Allsvenskan, dock är Sundsvall också väldigt revanschssugna efter att ha tappat en 3-0 ledning i senaste matchen mot IFK Göteborg som slutade 3-3 på Norrporten Arena. Helsingborg kom fram ganska enkelt på Sundsvall planhalva och skapade flera chanser genom de vassa anfallarna Nikola Djurdjic och David Accam. Men Sundsvall var inte helt ofarliga och var väldigt farliga i sin omställningar med främst Simon Helg och Emil Forsberg i farten.

Matchen tände till ordentligt efter att Nikola Djurdjic kommit fri med Oscar Berglund, men bakom honom fanns Marcus Danielsson som fällde serben utan att träffa bollen som var en liten bit framför Djurdjics fötter. Denna situation valde domaren att fria för och stor irritation uppstod på Olympia när HIF borde fått en straffspark och Danielsson hade dessutom ett gult kort sedan tidigare.

Efter den här situationen blev det hårdare dueller och Helsingborg gav över initativet till Sundsvall som tog över bollinnehavet men släppte fortfarande till Helsingborg att komma förbi på kanterna, men Sundsvallsmålvakten Oscar Berglund visade flera gånger om att han är en stark målvakt i luftrummet. Men Pär Hansson hade inte lika mycket och göra, däremot hade Ari Skuláson ett farligt där han stillastående pricksköt bollen i ribban, men målramen fredade Helsingborg den här gången och det var första halvlekens farligaste chans.

I den andra halvleken inledde HIF lika starkt som i första halvlek, men den stora skillnaden var att Helsingborg lyckades göra mål i början av den andra halvleken och det började med att David Accam tryckte in en retur och därmed kom det förlösande 1-0 målet för Helsingborg. Därefter rullade det på för skåningarna som fullständigt spelade ut Sundsvall i den andra halvleken och Nikola Djurdjic gjorde 2-0 för Helsingborg efter knappt en timmes spel. Bara fem minuter senare blev den snabbe Accam fälld i Sundsvalls straffområde och det bedömdes straff den här gången för skåningarna och den förvaltades kyligt av Nikola Djurdjic som enkelt placerade in bollen till höger om Oscar Berglund i målet.

Sundsvall hängde inte med i den andra halvleken och det visade sig när nyförvärvet från Brage, vänsterbacken Robbin Sellin drog på sig två gula kort inom loppet av tre minuter och därmed fick Giffarna avsluta matchen med en man kort, då passade Nikola Djurdjic på att fullborda sitt hattrick och tre poäng var säkrade för HIF som därmed bryter sin dystra förlusttrend inför torsdagens Europa League-match borta mot spanska Levante. Det blev en rättvis seger till slut för Helsingborg som visade sig otroligt starka i den andra halvleken.