Arsenal körde över Southampton

Arsenal ville bygga vidare på sin seger mot Liverpool hemma mot Southampton. Ett Saints som har imponerat mot dem båda Manchester-klubbarna, men ändå förlorat båda med 2-3.

Redan efter 11 minuter kom 1-0 för Arsenal. Podolski tråcklade förbi sig två spelare på mittplan innan han avancerade och spelade bollen mot en framforsande Gibbs, som i sin tur slog ett rullande inspel som Davies räddade men den förre AIK-spelaren, Hooiveld, kunde inte hindra bollen från att gå in och stod för ett snöpligt självmål.

Arsenal imponerade stort i spelet med rörlighet, finess och kraftulla löpningar. Men tvåan, som kom efter 31 minuter, skulle bli matchens delikatess. Podolski slog en frispark från cirka 25 meter, som satt fint upp i nättaket. Bara fyra minuter därefter gjorde Gervinho 3-0 efter en fin chipp från Arteta, men dåligt försvarsspel av Yoshida, kom Gervinho fri och dundrade in trean.

Endast tre minuter senare kom även mål nummer fyra. Åter igen var det Gibbs som kom farande och slog ett rullande inlägg, men nu var det Clyne som oturligt nog skarvade in bollen i eget mål. Men Fox skulle reducera precis innan halvtid. Ett svagt ingripande i luften efter ett inlägg från Szczesny, ledde fram till att Fox kunde göra mål i öppet mål.

Saints öppnade mycket bättre i andra halvlek med hög press, längre anfall och stabilare försvarsspel. Men det skulle inte räcka till fler mål. I den 71:e minuten skulle Gervinho att göra 5-1. Cazorla slog en fin passning till Ramsey, som snyggt chippade över Clyne innan han sköt i stolpen och på returen kunde Gervinho enkelt göra mål.

Walcott skulle även få komma in i målprotokollet. Med ett par minuter kvar kunde Walcott enkelt skjuta in sexan i straffområdet och fastställa slutresultatet, 6-1.