Newcastle krossades på St: James’ Park

Det var två formstarka lag som slogs om poängen på St. James’ Park på tisdagen. Det blev till slut Everton som fick åka hem med alla tre poängen efter en klar 3-0 seger mot Newcastle.

Men det var hemmalaget som började bäst. Newcastle radade upp chans efter chans men de fick inte in bollen. Everton jobbade sig sakta men säkert in i matchen och efter 17 minuter fick Romelu Lukaku en jättechans men Tim Krul stod i vägen med en fin benparad. Fem minuter efter belgarens miss kom dock ledningsmålet. Merseyside-klubben kontrade och Ross Barkley satte fart för att sedan trycka in ledningsmålet. Första halvlek var annars ganska händelselös och 1-0 stod sig halvleken ut.

Efter vilan fick Everton en drömstart. I den 52:a minuten gjorde Romelu Lukaku 2-0 efter ett lågt inspel av Gerard Deulofeu. Nu jagade Newcastle en reducering mer än aldrig förr. Fem minuter efter målet hade Tiote ett bra läge som Tim Howard avvärjde. Hemmalaget gjorde allt för att få in reducering och kvittering men det var inte deras dag. När Anita missade ett i stort sett öppet läge insåg nog de flesta att matchen var avgjort. Att Osman sedan gjorde 3-0 för Everton med tre minuter kvar gjorde inte så mycket. Ett ineffektivt Newcastle fick se sig slagna, Everton vann och ligger tätt bakom Arsenal i kampen om fjärdeplatsen.