Swansea stal poäng på Emirates

Arsenal kom till hemmamötet mot, för stunden, medelmåttiga Swansea med en brakförlust mot Chelsea i ryggen med 0-6. Hela klubben har varit på en medieblackout på Arsene Wengers order för att fokusera på revanschen mot Swansea. Det började illa med tidigt underläge. Man lyckades blixtvända i andra halvlek till sin fördel men ett snöpligt självmål i matchens absoluta slutskede gjorde att Swansea lyckades knipa en poäng.

I elfte minuten skulle Wilfried Bonys minstruösa fysik och nickskicklighet tala. Neil Taylor skickade in ett fint inlägg som Bony hann först på, före Thomas Vermaelen, och lyckades vackert få in 0-1. Matchen var en mycket avslagen sådan och förutom några halvchanser kunde Arsenal inte vaska fram mycket mer i första halvlek.

Inhoppande Lukas Podolski såg ut att frälsa Arsenal på drygt en minut. I den 73e minuten lyckades tysken stöta in kvitteringen efter Kieran Gibbs fina aktion förbi Angel Rangel. I anfallet efter spelade Lukas Podolski fram en delikat boll som Olivier Giroud mötte och lyfte in bakom Michael Vorm. Blixtvändningen var fullbordar på en minut.

Men febrilt kämpande Swansea skulle få sista ordet. Leon Britton och Angel Rangel kombinerade innan Arsenal snöpligt nog stod för ett självmål i samma sekvens. Per Mertesacker nådde bollen precis med en glidtackling, bollen studsade på en utrusande Wojciech Szczesny för att sedan träffa en mycket olycklig Mathieu Flamini på benet och därefter rulla retfullt in i mål.

Positivt för svenskögon var att Kim Källström fick hoppa in i den 79e minuten och därmed göra Arsenaldebut. Han skötte sig bra och visade stor rutin och lugn i många aktioner.