Newcastle kan värva Matthew Rusike

Efter nedflyttningen – Halmstads BK:s Matthew Rusike kan hamna i Premier League

Halmstads BK kommer som bekant att spela i Superettan nästa säsong, och det innebär att man kommer att tappa flera av sina stjärnor. En av dem är Matthew Rusike som bryter kontraktet, och nu kan han hamna i Premier League.

I somras värvade Halmstads BK anfallaren Matthew Rusike, och man kan lugnt säga att han blev ett nyttigt tillskott då han smällde in fyra mål på 11 matcher i Allsvenskan. Det räckte dock inte för att hålla kvar bottengänget i högstaserien, utan man slutade på 15:e plats och därmed direkt degradering till Superettan, där man får sällskap av Åtvidabergs FF.

Bryter kontraktet med Halmstad

Den zimbabwiske landslagsmannen hade en option att häva kontraktet vid nedflyttning, en option som han nu tänker utnyttja. Han vet dock inte vart han tar vägen framöver.

– Min destination vill jag inte kommentera just nu, men jag har några saker som jag funderar på, men det är lite tidigt än. Förhoppningsvis löser det sig, säger han till Kvällsposten.

Kan hamna i Newcastle

Enligt Kvällsposten ska engelska Premier League-klubben Newcastle United vara intresserade av anfallaren. Han väljer dock att inte säga något om uppgifterna.

– Inga kommentarer. Jag är säker på att många lag har tittat och många ser när landslaget spelar. Jag hoppas det löser sig för mig och att Halmstad tar klivet tillbaka direkt, säger han till Kvällsposten.

Tidningen skriver också om att det finns flera skandinaviska klubbar som jagar Rusike.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply