Andreas Alm om att AIK kan tappa Henok Goitom: ”Vi kan hantera det”

Andreas Alm är inte orolig om AIK tappar skyttekungen

AIK kan tappa sin kultförklarade skyttekung Henok Goitom då hans kontrakt går ut nu när säsongen är över. Tränaren Andreas Alm är dock inte orolig för klubben om man tappar anfallaren.

Henok Goitom briljerade i Allsvenskan i år, då han bland annat gjorde 18 mål och placerade sig på andraplats i den allsvenska skytteligan bakom Emir Kujovic. Han hyllas som en av Allsvenskans allra bästa spelare, och då finns det föga förvånande intresse för honom utomlands. Japan har tidigare pekats ut som en möjlig destination för 31-åringen, men klubbar lär flockas kring den målfarlige strikern. Själv är han osäker på hur framtiden ser ut för hans del.

– Jag vet inte. Nästa vecka ska jag bestämma mig. Men jag vill tacka fansen som kommer ner hit och stöttar oss, trots läget vi var i. De förtjänar mer än en tredjeplats, säger han till Sportbladet.

”Inget som är avgörande för AIK”

 

En som inte är särskilt orolig över om Goitom lämnar AIK är tränaren Andreas Alm, som menar att man har stött på liknande hinder förr och klarat av dem bra.

– Det är inget som är avgörande för AIK. Vi klarar oss ändå. 2010 sålde vi både Tetteh och Mohamed Bangura och blev bara bättre. Vi kan hantera det och har gjort det förr, säger Alm till Sportbladet.

En spelare som ryktas vara på väg in som kan bli Goitoms ersättare är den förre spelaren Eero Markkanen som har fått sitt kontrakt hävt med Real Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply