Roy Keane: ”Det var en fantastisk tackling”

Roy Keane hyllar tacklingen som bröt Luke Shaws ben

Det var en extremt olycklig situation som slutade med ett otäckt benbrott för Luke Shaw mot PSV Eindhoven. Manchester United-legendaren Roy Keane menar att tacklingen var korrekt.

Scenerna efter matchen mellan PSV Eindhoven och Manchester United handlade mest om Luke Shaws benbrott. Det var en tuff tackling från Hector Moreno som renderade i att Shaws ben gick av, både skenbenet och vadbenet ska ha åkt av helt. Vissa tyckte det var en klockren brytning, och andra tyckte det var en brutal tackling som skulle ha gett Moreno ett rött kort.

En som står på Morenos sida är Manchester United-legendaren Roy Keane. Den före detta hårdtacklande mittfältaren tyckte inte att det var något som helst fel med tacklingen, men att följden var extremt olycklig.
– Jag tycker att det var en fantastisk tackling. Jag älskar den fysiska delen av fotbollen. Det går alltid att se på spelarnas reaktioner huruvida tacklingar är fula. Och inga United-spelare som var nära tacklingen reagerade nämnvärt, säger Keane enligt Independent och fortsätter:

– När spelare springer i dessa hastigheter, i kombination med sådant försvarsspel, kommer skador alltid att inträffa. Jag är förvånad över att inte ser fler sådan här skador. Det här var en olycka då foten fastnat i gräset, säger Keane.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply