Napoli segrade i Coppa Italia-finalen

Efter att det rapporterats om avlossade skott och att människor blivit skjutna inför finalen i Coppa Italia blev matchstarten uppskjuten med ca en halvtimme. Därefter bjöds vi på en spännande och fartfylld match där Napoli genast tog initiativet.

Lorenzo Insigne fick bollen av Marek Hamsik och kunde från den position till vänster om målet han befann sig i, knorra in 1-0 i den 11:e minuten. Men det skulle komma mera.

Bara sex minuter senare tog sig Gonzalo Higuain fram på vänsterkanten och stod för ett lågt inspel som smet igenom hela straffområdet för att tillslut hitta Insigne som sköt. Skottet styrdes in i mål via en Fiorentina-fot och det såg tämligen ljust ut för Napoli.

Men reduceringen lät inte vänta på sig. Josip Ilicic skarvade vidare ett långt uppspel som friställde Juan Manuel Vargas som distink tryckte in det viktiga 1-2-målet som innebar att de lila var med i matchen igen.

Men trots ett bollinnehav fick inte Fiorentina till det i sista tredjedelen, trots att Gökhan Inler dragit på sig sitt andra gula kort i den 79:e minuten, utan istället kunde Dries Mertens sticka upp och avgöra matchen på övertid, på pass från Callejon.

Napoli tog alltså hem segern i denna dramatiska final medan Fiorentina efter tappert kämpande inte räckte hela vägen in i mål.