Müller: ”Porto parkerade bussen bra”

bet365

Bayern München-stjärnan var besviken över hemmalagets taktik

Thomas Müller, 25, var irriterad över Portos taktik under gårdagens match, men är samtidigt hoppfull om att Bayern München kan vända 3-1-underläget och ta sig vidare från kvartsfinalen.

Champions League-omgångens stora skräll inträffade i Portugal under gårdagskvällen när den portugisiska storklubben Porto tryckte dit Bayern München med klara 3-1. Hemmalaget gick upp i en tvåmålsledning efter dubbla fullträffar från Ricardo Quaresma, innan gästerna fann en reducering genom Thiago Alcantara. Spiken i kistan kom dock från colombianen Jackson Martínez.

”Det var inte bra för oss”

Den 25-årige anfallaren Thomas Müller som intervjuades efter slutsignalen, var väl medveten om den tyska storklubbens svaga insats. Samtidigt var det inte direkt en positiv ton mot hur motståndarlaget la upp taktiken för matchen.
— Alla kunde se hur vi inte direkt startade matchen särskilt väl. Jag tycker vi gjorde ganska bra ifrån oss efter att ha hamnat i ett 2-0-underläge till halvtid. Vi kontrollerade matchen, hade några bra drag och gjorde det 2-1. Vi gav inte bort några chanser, förutom en nick efter en frispark precis innan pausen. Vid halvtid vi trodde vi kunde göra det bättre, säger tysken efter matchen, enligt Goal.
—  Men Porto gjorde ett bra jobb med att parkera bussen. Det som var en besvikelse är det hur vi inte kunde hålla matchen lugn. Det var många närkamper och kapningar på mittfältet. Den var livlig och det var inte bra för oss. Och det värsta var att sen släppa in det tredje målet.

”Vi är fortfarande Bayern”

Men trots det tunga resultatet, tror Thomas Müller fortfarande på ett avancemang för Bayern München. Och tack vare reduceringen av Thiago Alcantara, räcker det för den tyska storklubben med en 2-0-seger på Allianz Arena.
— Vi är fortfarande Bayern och vi kommer att spela hemma. Givetvis kan vi inte ge bort några mål igen. Men det är inte som att vi har aldrig vunnit på hemmaplan tidigare. Vi tror på det fortfarande, men är väl medvetna om att vi inte kan spela likadant igen.

”Inget mirakel om vi vinner med 2-0”

Returmötet spelas på tisdag i München, på Allianz Arena, med avspark 20:45.
— Det här är fotboll. Om du gör misstag, kan det kosta. Och det var det som hände idag. Vi hade ett helt konkurrenskraftigt laget ute på planen, men varje match blir svår när du släpper in tidiga mål som nu.
— Det är inte ett mirakel om vi vinner med 2-0 hemma. Men det finns verkligen en hel del arbete som ska göras och det kommer inte att bli en enkel match. Vi gjorde det tufft för oss med detta resultat, men vi fick i minsta fall med oss ett bortamål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply