Mjällby krigade till sig ett kryss mot Malmö

Mjällby kom till dagens match på Swedbank Stadion med syftet att sänka tempot i matchen då Malmös passningsspel är väldigt snabbt. Det var ovisst vad det gällde Malmö eftersom man blev av med Mathias Ranégie under fredagen och därmed var lagets bästa anfallare såld.

Men Malmö startade starkt trots att man förlorat Ranégie, Daniel Larsson var oerhört pigg den här matchen och han var ett ständigt orosmoment för Mjällbys backlinje som saknade avstängde Patrik Rosengren och dessutom var Anders Wikström på bänken. Detta innebar att Robin Cederberg fick chansen från start efter att ha varit bänkad i några matcher då han inte haft en bra säsong.

Redan efter 13 minuter tog Malmö ledningen efter att Daniel Larsson vänt upp Robin Cederberg på läktaren och sedan serverat succényförvärvet Tokelo Rantie som enkelt gjorde mål och Malmö såg ut att gå mot en enkel seger då man förde spelet i första halvlek och det såg väldigt stabilt ut från Malmös sida.

Men Mjällby var inte helt ofarliga då man ville sänka tempot och väntade tills Malmö tappade boll och då ställde Mjällby om bra och hade flera vassa kontringar med Moestafa El Kabir och Pär Ericsson i spetsen. Men oturligt för Mjällby fick El Kabir en lårkaka efter 34 minuter och därmed förlorade Mjällby sin bästa spelare, inte bra för Mjällby som sedan tidigare har en skada på den rutinerade anfallaren Marcus Ekenberg.

Det stod 1-0 efter första halvlek och åskådarna förväntade sig att Malmö skulle punktera matchen med ett andra mål i andra halvlek. Men Mjällby kom ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och vågade nu etablera lite spel på Malmös planhalva i vissa stunder, men det var fortfarande Malmö som hade mest bollinnehav.

Mjällby lyckades i den 54:e minuten kvittera tillställningen till 1-1 när Haris Radetinac slog en fin passning till Pär Ericsson som stötte in kvitteringen och fick de tillresta Mjällbysupprortrarna att jubla. Efter kvitteringen fick Mjällby mer luft under vingarna och skapade några vassa chanser och hade mer spel än tidigare i matchen. Men Malmö fortsatte ha mycket boll och skapade tio minuter efter kvitteringen två riktigt vassa chanser när först Daniel Larsson fick en fin passning in i straffområdet men lyckades inte placera bollen på mål vilket han borde ha gjort. Bara någon minut senare passade Larsson till Rantie som rundade målvakten en gång, hade en försvarare framför sig därefter och sedan gick han åt höger igen men fick en ordentlig felträff och sköt långt utanför målet.

Efter 70 minuter drabbades Mjällby av en ny skada när mittfältaren Andreas Blomqvist kolliderade med den unge MFF-backen Filip Helander. Därmed fick han också bytas ut och skadeeländet fortsätter för Mjällby som trots skadan krigade på, men det var fortfarande Malmö som skapade chanser men hade inte skärpan i avsluten. Matchen avslutades på ett tufft sätt när det blev två gula kort dessutom då båda lagen krigade hårt för olika syfte. Men Mjällby lyckades ta en poäng medans Malmö förlorade två poäng i den viktiga toppstriden.

Matchens lirare: Daniel Larsson, Malmö

Målen: 1-0 Tokelo Rantie (13), 1-1 Pär Ericsson (54)

Varningar: MFF: Filip Helander, Ricardinho MAIF: Gbenga Arokoyo, Daniel Nicklasson