Lustigs dubbelglädje stoppades av Hibernian

Den svenske vänsterbacken har haft det svårt med spelet i Celtic hittills, men det lossnade kanske mot Hibernian tidigare idag. Efter matchen i Champions League-kvalet mot Helsingborg, tvingades Neil Lennon till att göra ett par byten i startelvan till dagens match. Det öppnade för Mikael Lustig, som fick spela från start.

Men det stoppade inte den svenske landslagsspelaren, som säkert var väldigt revanschsugen efter den svåra tiden. Och visst fick Celtic en drömstart – precis som Mikael Lustig. McCourt slog in en hörna, som landade vid Mikael Lustig som tröck in ledningsmålet, efter mindre än tio minuters spel. Celtic dominerade spelet i den första halvleken, där James Forrest bland annat spelade fram Gary Hooper som kliniskt sköt i överliggaren. Celtic fortsatte att hota halvleken ut genom Forrest, Watt och Hooper, som ännu en gång sköt i virket.

Lustig gick sen från hjälte till syndabock, när han i inledningen av den andra halvleken inte kom överens med hemmamålvakten Fraser Forster om en långboll, som Clancy tackade för och slog in kvitteringen för gästerna. Men det var inte över än för matchens svenske huvudrollsinnehavare, som gav Celtic ledningen igen. Twardzik slog in en frispark, som Hibernian-målvakten Ben Williams klantigt tappade ut till mikael Lustig som tröck in bollen i nät. Målet, som inträffade endast minuter efter kvitteringen, korrigerades dock till ett självmål från James McPake.

Men Celtic fick inte gå av planen som vinnaren idag, för Hibernian kvitterade igen. Tio minuter efter Lustigs andra mål, fick Hibernians mittfält fram bollen till Cairney, som vände bort hemmaförsvaret och placerade in bollen i nätmaskorna. Celtic försökte därefter att trycka in en ny ledningsboll, men målen uteblev och matchen slutade 2-2 på Celtic Park.