Mittbackarna ordnande segern för Belgien

Belgien hade aldrig några riktiga problem med Wales, utan efter 90 spelade minuter stod man som segrare efter en väl genomförd match. Wales kom aldrig riktigt nära, men James Collins utvisning hämmade Wales chanser märkbart. Domare Stefan Johanesson var inte populär på Millenium Stadium i Cardiff denna afton, då hemmapubliken ansåg att svensken favoriserade bortalaget.

Matchen började trevande, lagen kände på varandra och inga farliga målchanser skapades. Wales låg ganska djupt med sitt kompakta försvar, och Belgien hade tydliga svårigheter med att komma till några målchanser.

Det skulle behövas ett rött kort för att få fart på matchen. I den 25:e minuten blev hemmalagets James Collins korrekt utvisad, och efter detta var det Belgien som styrde och ställde matchen. Nu flyttade gästerna upp i banan, och offensiven med Hazard, Dembele, Mirallas och Mertens kom igång. Målet gjordes dock inte utav någon offensiv spelare, utan lagkaptenen Vincent Kompany nickade in en hörna efter 42 minuters spel.

Andra halvlek såg ungefär likadan ut som första halvlek slutade – det vill säga att Belgien förde matchen. Wales kom till några småchanser, men det blev aldrig riktigt farligt. Belgien tryckte på och skapade chanser, men det skulle dröja enda till den 82:a minuten innan gästerna satte spiken i kistan. Och återigen var det en mittback som gjorde mål, och återigen var det på en fast situation. Vertonghen förvaltade en frispark på bästa möjliga sätt, och 2-0 blev även slutresultatet.