Milan vinnare efter sen vändning

Milan tog tre viktiga poäng när man på söndagen besegrade Cagliari på bortaplan. Men det satt långt inne och det såg länge ut att bli en ny förlust för den krisstämplade storklubben.

Det var nämligen hemmalaget som öppnade målskyttet den här kvällen. Och det var efter ett dystert målvaktsmisstag av Marco Amelia, som totalt misslyckades med en rensning som Pinilla tog hand om och spelade vidare till Marco Sau. Anfallaren tog sig in i straffområdet, vände bort Amelia och skickade in ledningsmålet till hemmapublikens stora förtjusning.

I den andra halvleken jagade Milan efter en kvittering, men trots goda möjligheter såg situationen hopplös ut. Då fick man en frispark i den 87:de matchminuten, strax utanför hemmalagets straffområde. Fram klev Mario Balotelli och knorrade fint in kvitteringen förbi målvakten Vlada Avramov.

Och blott två minuter senare fullbordades vändningen av krislaget, när Keisuke Hondas hörna skarvades in av inbytte anfallaren Giampaolo Pazzini till 2-1. Ett mycket viktigt och slutligen avgörande mål i matchen som slutade 2-1 till gästerna.