Tredjedivisionslag klarade oavgjort mot Fulham

Det vankades FA-cup fotboll på Englands äldsta arena, Bramall Lane i Sheffield. Hemmalaget Sheffield United är ett av historiens klassiska lag i England men på senare år har man trillat ned i tredjedivisionen där man nu kämpar för sin överlevnad. Mot Fulham kunde man något mirakulöst klara 1-1, trots att man var en man mindre i 40 minuter.

Planen var allt annat än toppklass i Sheffield. Det var diskussioner bland domarteamet om matchen skulle blåsas igång överhuvud taget, men efter många om och med blåstes den igång. På den grötiga planen rullade Fulham rundor och skapade även ett par småfarligheter. Muamer ”Momo” Tankovic, den 18-åriga svensken fick 90 minuter och låg bakom mycket av farligheterna som Fulham skapade.

Det var hemmalaget som tog ledningen efter en dryg halvtimme spelad. Mittbacken Harry Maguire stod för en liten soloräd in i Fulhams straffområde och där nådde hans inspel Chris Porter som stötte in 1-0.

Fulham dominerade och började skapa allt mer. En vändpunkt i matchen var när hemmakaptenen, Michael Doyle, klumpigt drog på sig ett rött och och satte sitt lag i en prekär situation. Phillippe Senderos hade en nick i ribban och Darren Bent hade ett öppet mål, det var några av chanserna som Fulham borde avgjort matchen på.

Hugo Rodallega skulle dock bli mannen som ordnade omspelet. Tankovic spelade i sidled till colombianen som drog till med ett välplacerat skott, till höger om George Long och in i mål. Slutpressen gav inte ett mål till för Fulham och nu väntar ett omspel på Craven Cottage.

Tankovic gjorde en mycket fin match och hade hela fem nyckelpassningar. Han var en av Fulhams främsta aktörer under dagen.