Michel Bastos räddade Schalke mot Mainz

bet365

Schalke letar efter formen i ligaspelet, där Klaas-Jan Huntelaar dessutom fortfarande saknas. Till detta ska adderas att man på onsdag spelar en otroligt viktig match borta i Istanbul mot ett taggat och numera stjärnberikat Galatasaray i Champions League. Men på lördagens möte mot Mainz var det Michel Bastos som lyste i mörkret med sina två kassar.

För på Coface Arena var det Mainz som länge såg ut att ta hem alla poäng på lördagseftermiddagen. Efter 27 minuter spel var det Andreas Ivanschitz som höll sig framme på Nicolai Müllers inspel och skickade in 1-0 bakom Timo Hildebrand i Schalke-målet.

Precis innan halvtidsvilan fick dock Schalkes supportrar andas ut något när Jermaine Jones avslut räddades av Christian Wetklo, men där returen hamnade hos Raffael som spelade den till Bastos som enkelt skickade in bollen i nät. 

I den andra halvleken gick hemmalaget Mainz på nytt upp i en ledning, när man efter 63 minuters spel hittade fram med en passning från Andreas Ivanschitz till Zdenek Pospech som tryckte bollen förbi Hildebrand i målet. 

Mainz var nära att dryga ut ledningen senare när ett fint förspel av Adam Szalai öppnade för lagkamraten Elkin Soto, men där Roman Neustädter hann tillbvaka i försvaret och Sotos avslut gick istället utanför ramen. 

Men Schalke som skcikade in Bundesligadebutanten Max Meyer i hetluften, kom tillbaka i slutet av matchen – och det var den 17-årige spelaren som låg bakom kvitteringen. Efter tio minuters spel för talangen, assisterade han fint Michel Bastos till 2-2, vilket också blev slutresultatet.

En viktig poäng för Schalke som siktar på att kvalificera sig för spel i Champions League till nästa säsong. 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply