Bayer Leverkusen klättrar efter ny seger

Bayern München leder klart i Bundesliga och kommer med största säkerhet att ta hem ligatiteln. Där bakom är det dock jämnare i kampen om Champions League-platserna, och på lördagseftermiddagen tog Bayern Leverkusen ett stort steg mot Europas finrum.

I dagens möte mot Augsburg var det Stefan Kießling som öppnade målskyttet i den första halvleken på BayArena. Anfallaren vann en frispark högt upp på planen till höger. Fram klev Gonzalo Castro som skickade in ett perfekt inlägg till  Kießling som nickade bollen förbi Manninger och in i nätmaskorna efter 26 minuters spel.

Och med kvarten kvar såg det ut som att hemmalaget stängde matchen när Andre Schürrles hårda avslut räddades av Manninger, som dock släppte en retur rakt ut till Lars Bender som enkelt rakade in bollen i det tomma målet.

Augsburg kom visserligen tillbaka i mötet i slutskedet av matchen, när André Hahns inspel mot den närmaste stolpen trycktes in av Sacha Mölders, men Leverkusen vann matchen på BayArena med 2-1.