Messi: ”Det gör mig frustrerad”

Lionel Messi talar ut om sina straffbekymmer

Barcelonas superstjärna Lionel Messi har missat fyra straffar under säsongen, till Barcelonas officiella magasin säger han att det är mycket frustrerande. 

Messi är inte nöjd alls med sin lycka från straffpunkten under säsongen. Barcastjärnan har hittills missat fyra straffar, inkluderat klubblaget och landslaget, något som gör honom rejält frustrerad. Bland annat har Messi missat straffar mot Manchester City i Champions League, Atlético Madrid i Copa del Rey samt mot Brasilien i en träningsmatch, rival-länderna emellan. Något som oroar superstjärnan.

– Ja det är så klart frustrerande att missa så många straffar som jag har gjort, både för klubblaget och för landslaget, säger han till Barcas officiella magasin.

27-årige Messi berättar även för magasinet att han trots svårigheterna från straffpunkten fortfarande är nummer ett. Men han säger också att han måste förbättra sig, speciellt eftersom målvakterna börjar göra sin läxa om hans taktik från 11-meterspunkten.

– Jag är förste straffskytt, men när målvakterna läser av en vet dom vad man kommer att göra. Det är sant som dom säger att en utmärkt straff är näst intill omöjlig att rädda, men numera är det svårare att slå straffar.

”Straffen mot Manchester City hade gett oss ett bra läge”

Messi säger även till magasinet att han gjort dåliga beslut vid några av straffarna, som den mot Manchester City, då den hade gett laget ett mycket bra utgångsläge om han satt den.

– Det är sånt som händer i fotboll, men det är klart att jag har gjort några mindre bra beslut vid några straffar. Hade jag satt den mot Manchester City i Champions League för exempel, hade det gett oss ett mycket viktigt övertag i returen. Men vi fotbollsspelare har tur så sett att var tredje dag är det en ny match som väntar, du kan inte fastna i det förflutna och tänka på vad som hände, avslutar Messi med.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply