Matuidi avgjorde mot jumbon Troyes

Det skulle handla om botten mot toppen när Troyes och PSG skulle drabbas samman på Stade de l’Aube. Troyes är i poängbehov då laget ligger fast förankrat i botten med sex poäng upp till säker mark. PSG däremot fortsätter att ånga på i toppen då man har siktet inställt på att spela hem Ligue 1-titeln.

Trots att det var just botten mot toppen så var det Troyes som skapade de flesta målchanserna och man var ytterst när att ta ledningen redan i den nionde minuten, men yttern Stephane Darbion träffade stolpen. Många hade nog förväntat sig att PSG skulle tämligen enkelt spela bort Troyes, men bottenlaget stod upp bra och skapade flera kvalificerade målchanser.

PSG såg inte dirket vakna ut och Troyes var långt ifrån ofarliga, den enda som verkade var på strålande spelhumör var Lucas Moura som nästan ensam skapade det mesta framåt för PSG. Ligue-1-ledarna lyckades inte få hål på Troyes som faktiskt var närmare att ta ledningen än PSG, 0-0 i paus.

Ancelotti kunde inte har varit nöjd med hur hans lag uppträdde i första halvlek, men han hade fått fart på sina mannar när andra halvlek drog igång. PSG tog över matchbilden och började ta mer och mer kontroll över matchen och man skulle även ta ledningen i den 65:e minuten genom mittfältaren Blaise Matuidi. Fransmannen prickade in 0-1 när han sköt ett vänsterskott i straffområdet på pass av Gregory van der Wiel.

PSG fortsatte att kontrollera matchen under den andra halvleken och Troyes kunde inte göra något åt PSGs ledning. 0-1 till gästerna som fortsätter att ånga på mot titeln.