bet365

Matchguide: Holland – Mexiko

Holland

Tidigare resultat: 5-1 v Spanien, 3-2 v Australien, 2-0 v Chile.

Trolig startelva: (5-3-2): Cillessen; Jaanmat, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind; De Jong, De Guzman, Sneijder; Robben, van Persie.

Avstängningar/skador: Inga

Kommentar: Holland vann alla matcher i gruppen och övertygade väldigt mycket. 5-1-vinsten mot Spanien var det inte många som tippade på. Andra matchen blev det kyligt vinst med 3-2 mot Australien efter lite slarv, men ändå ett styrkebesked att kunna vinna en match som man inte spelar så bra. Holländarna avslutade gruppen med en vinst med 2-0 mot Chile. Förmodligen ser startelvan ut precis likadant som mot Spanien, efter att ha vilat ett antal spelare i deras sista gruppspelsmatch.

Utropstecken: Anfallstrion – Wesley Sneijder, Robin van Persie och Arjen Robben har hittat varandra mycket fint och det fick vi framförallt se prov på i Hollands första match mot Spanien men även lite mot Australien. Om de tre får igång ett lika fint samarbete som de haft tidigare så blir det ett giftigt vapen som Mexiko verkligen får passa sig för.

Frågetecken: Slarvet – Det var framförallt i matchen mot Australien som vi fick se Holland slarva något enormt. De spelade bort väldigt många passningar både högt upp och och långt ner vilket gav Australien många gratischanser. Holland hade tur att de “bara” mötte Australien som inte var så effektiva, annars hade de kunnat göra betydligt mer än två mål. Om de slarvar lika mycket mot Mexiko så kommer de straffas mycket hårdare.

Håll ett öga på: Arjen Robben – Han har verkligen haft ett fantastiskt världsmästerskap och har gjort många poäng. Han har både gjort fina mål och fina assists. Mexiko måste verkligen hålla koll på honom, annars kan de straffas väldigt hårt. Det gäller också för Holland att verkligen få in Robben i matchen. Med sin snabbhet kan han ofta skapa målchanser på egen hand, eller ibland med hjälp av van Persie.

Mexiko

Tidigare resultat: 1-0 v Kamerun, 0-0 v Brasilien, 3-1 v Kroatien

Trolig startelva: Ochoa; Rodriguez, Marquez, Layun, Moreno, Aguilar; Herrera, Vazquez, Guardado; Dos Santos, Peralta

Avstängningar/skador: Inga

Kommentar: Mexiko är, precis som Holland, oslagbara efter gruppspelet. De började med en säker 1-0-vinst mot Kamerun som de sedan följde upp med ett kryss mot Brasilien. I den sista matchen vann man mot Kroatien med 3-1 och det mesta klickade för dem i den matchen. Mycket tyder på att laget kommer se ut på samma sätt som det gjorde i den sista gruppspelsmatchen.

Utropstecken: Defensiven – Defensiven är det som har fungerat klart bäst för Mexiko. De har bara släppt in ett mål hittills i VM och har bland annat nollat Brasilien. Om Mexiko ska kunna slå ut Holland och ta sig till kvartsfinal så gäller det att försvarspelet klickar lika bra som det gjorde i gruppspelet. Rafael Marquez är extremt viktig för att laget Mexiko ska fungera och är en av de viktigaste kuggarna i defensiven. Spelar han lika bra som han gjort hittills så är det inte omöjligt att Mexiko faktiskt går vidare.

Frågetecknet: Anfallet – Anfallet och offensiven har verkligen inte varit något problem för Mexiko i den här turneringen, men när man möter Holland tror jag att de kommer få bekymmer med att attackera. De kommer förmodligen få försvara sig i stora delar av matchen och frågan jag ställer mig då är om de verkligen kommer orka fylla på uppåt och anfalla. Mexiko har två bra anfallare i Dos Santos och Peralta, men jag tror att de kommer bli alldeles för ensamma mot Hollands fembacklinje för att oroa allt för mycket. De får nog mest förlita sig på kontringar och fasta situationer.

Håll ett öga på: Guillermo Ochoa – Målvakten har varit fantastisk i VM hittills och har räddat Mexiko flertalet gånger, framförallt mot Brasilien då han blev stor matchhjälte när han hjälpte Mexiko att få en pinne med sig från den matchen. Ochoa blir väldigt viktig i slutspelet och det gäller att han spelar på topp för att Mexiko ska ha en chans att gå vidare.

Tips: 2-1 till Holland

Kommentar: Jag tror att det blir en väldigt rolig och välspelad match med många målchanser, trots att lagen har varsin fembacklinje och är bra defensivt. Mexiko kommer få in ett mål på hörna eller en kontring, men i slutändan blir det lite för mycket för dem. Holland kommer förmodligen föra matchen, medans Mexiko förlitar sig på fasta situationer och kontringarr. Tillslut blir det ändå Holland som går vinnande ur det hela, trots att de har ett väldigt ungt lag med ganska lite rutin.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365