bet365

Matchguide: Colombia – Uruguay

Colombia
Tidigare resultat: 3-0 v Grekland, 2-1 v Elfenbenskusten, 4-1 v Japan.
Trolig startelva (4-2-3-1):
David Ospina; Juan Camillo Zuniga, Mario Yepes, Christian Zapata, Pablo Armero; Freddy Guarin, Carlos Sanchez, Juan Cuadrado, James Rodriguez, Victor Ibarbo; Jackson Martinez
Avstängningar/Skador: Radamel Falcao (skadad innan VM), frågetecken kring Jackson Martinez och Feddy Guarin.

Kommentar: Laget gick som många trodde på förhand vidare från grupp C, men det var nog inte många som trodde att det skulle vara på ett så övertygande vis som Colombia gjorde. Med tre imponerande insatser mot sannerligen tufft motstånd kan Uruguayanerna få en svår nöt att knäcka, då Colombias fantasifulla och på något sätt ganska kaxiga offensiv tycks kunna luckra upp vilket försvar som helst. Dessutom har Jackson Martinez presenterat sig, vilket kan visa sig bli enormt viktigt för laget under slutspelet. Defensiven är också extremt stark, då den övertygade redan i kvalet, men även såhär långt under turneringen.

Utropstecken: Anfallsspelet – Colombias anfallskombinationer är stundtals magiska. Det finns nog inget lag i VM som besitter det precisa kombinationsspel som Colombia har. Klackpassningarna slås här och där med goda resultat, och det är en fröjd för ögat att se hur anfallskvartetten samspelar med varandra. Än så länge saknar man inte ”El Tigre”, Radamel Falcao, allt för mycket, då James Rodriguez, Juan Cuadrado och anfallarna Jackson Martinez och Teofilo Gutierrez stått för fantastiska prestationer såhär långt under VM.

Frågetecken: Rutinen – Det osäkert huruvida Colombias 23-mannatrupp har den erfarenhet som krävs för att ta sig riktigt långt i detta VM. Man har inte deltagit i detta fotbollsspektakel på 16 år, och nu helt plötsligt har man skyhöga förväntnignar från både landets egen befolkning och övriga världen. Kan man hantera pressen? Visserligen har man 38-årige Mario Yepes i försvaret, och ett gäng andra spelare som lirat i Champions League, men på det stora hela finns det inte alltför många spelare som har deltagit i de allra största matcherna.

Håll ett öga på: Juan Cuadrado – Personligen tycker jag att Cuadrado har varti VM:s helt klart roligaste spelare att titta på. Alla som har missat hans senaste säsong i Fiorentina får istället se nu vilken briljant fotbollsspelare denna man är. Raketfart i benen, ett oändligt lager med finter, ett oegoesitiskt passningsspel, kliniska avslut, en fotbollshäl av världsklass och sist men inte minst – fantastiskt hår. Ni som har missat Colombias matcher såhär långt måste titta på denna åttondelsfinal, bara för att få se Cuadrado spela.

Uruguay
Tidigare resultat: 1-3 v Costa Rica, 2-1 v England, 1-0 v Italien.
Trolig startelva (4-4-2):
Fernando Muslera; Alvaro Pereira, Gimenez, Diego Godin, Martin Caceres; Christian Rodriguez, Arevalo Rios, Lodeiro, Gonzalez; Diego Forlan, Edinson Cavani
Avstängningar: Luis Suarez, Diego Lugano, frågetecken kring Alvaro Pereira.
Kommentar: Uruguay dunderfloppade under gruppspelens första match, då man blev utspelade av doldisgänget Costa Rica i första matchen. Att det nordamerikanska gänget faktiskt gick och vann gruppen är ingen ursäkt, utan med den trupp man har ska man inte tillåta sådana resultat. Sedan gick det desto bättre mot England och Italien, och efter två raka vinster tog man till slut en övertygande andraplats i dödens grupp. I och med en viss spelares galenskaper öppnas det nu upp en plats för VM 2010:s bästa spelare, Diego Forlan. Frågan är om den gamle räven fortfarande håller, och kan hitta tillbaka till den form han hade för fyra år sedan.

Utropstecken: Luis Suarez – Liverpools skyttekung har verkligen imponerat i detta VM, då han gjorde entré i gruppspelens andra omgång och mer eller mindre på egen hand gav uruguayanerna tre poäng mot England. Det skulle bli avgörande för deras vara eller icke vara i denna VM-turnering, och det blev till slut det förstnämnda som gällde för deras del.

Frågetecken: Luis Suarez – Men, som alla vet, fotbollsintresserade eller ej, så gjorde Suarez något som misstänks vara en bitattack mot Italiens Giorgio Chiellini under avgörandet om andraplatsen i grupp D. Påföljden blev fyra månaders avstängning från all fotbollsrelaterad aktivitet – han får inte ens gå och titta på matcher. Frågan är då hur Uruguay handskas med denna avstängning, då Suarez var briljant för ett lag som under sin första match – då utan honom – kändes iskalla, men som blev stekheta under de två sista matcherna med honom. Visserligen har Edinson Cavani varit bra, men det finns fortfarande mer att ge från hans sida. PSG-anfallaren får ännu mer ansvar än tidigare, och nu är det dags för honom att ta över manteln från Suarez, eller i alla fall låna den under slutspelen.

Håll ett öga på: Christian Rodriguez – Nej, jag anser inte att det är upp till Edinson Cavani att offensiven rullar vidare utan Suarez, utan det är Rodriguez som hade en strålande match mot Italien. Om han kan upprepa den prestationen och leverera fina insatser i slutspelet, först och främst mot Colombia så kan Uruguay ta sig riktigt långt i denna VM-turnering. Inledde sommarens fotbollsfest på bänken, men efter den senaste matchen borde han varagiven i startelvan, åtminstone tills vidare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply