Martinez: ”Uniteds bud var slöseri med tid”

När en manager byter klubb brukar han ofta plocka med sig någon eller några spelare till sitt nya jobb. Så när David Moyes flyttade från Everton till Manchester United för att ersätta legenden Sir Alex Ferguson, som lämnade efter 26 och ett halvt år i klubben, började det förstås diskuteras om vilka spelare som var aktuella för att göra samma flytt.

Den engelske vänsterbacken Leighton Baines och den belgiske innermittfältaren Marouane Fellaini var två av Moyes viktigaste spelare i Everton, som blev sexa i Premier League förra året och besegrade Merseyside-rivalerna Liverpool med två poäng.

Det dök upp rykten i media som hävdade att Moyes lagt ett bud på stjärnduon med ett sammanlagt värde av 28 miljoner pund (285 miljoner kronor). Men Everton gick ut i ett offentligt meddelande på klubbens hemsida under måndagen och beskrev budet som ”löjligt och förolämpande”.

Under tisdagen uttalade sig också Moyes efterträdare i Everton, den förre Wigan-managern Roberto Martinez, om hans synpunkt på spekulationerna.

– Det har varit väl dokumenterat om vad som hände med transferspekulationerna, berättade Martinez för Sky Sports. Det har blivit omhändertaget och det hela var lite slöseri med tid, tid som jag inte vill att spelarna ska slösa bort. Jag är ingen stor anhängare till att ha fönstret öppet medan matcherna startar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply