Positiva besked för Wenger inför kvalrysaren mot Fenerbahce

Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Bacary Sagna och Kieran Gibbs tränade fullt ut tillsammans med sina lagkamrater i Arsenal under tisdagsmorgonen inför flygresan till Turkiet, där London-klubben ska spela en viktig kvalmatch till Champions League mot Fenerbahce.

Gibbs drabbades av ett otäckt skärsår över ögat under lördagens hemmaförlust i ligapremiären mot Aston Villa (1-3) men såret har nu lappats ihop. Wilshere, som haft mycket skadebekymmer under den senaste tiden, verkar ha klarat sig igenom 90 minuter oskadd.

Sagna hade ett förskräckligt fall i lördagens match och landade på huvudet men fransmännen har lyckats undvika en allvarlig nackskada och är tillgänglig för spel. Ramsey och Rosicky fick också smällar mot Aston Villa, men duon har skakat av sig sina känningar och är redo för spel på onsdag kväll.

Alex Oxlade-Chamberlain kommer dock att missa matchen och engelsmannen väntar på ännu en undersökning på den potentiellt allvarliga knäskadan som han ådrog sig i helgen. 

– Skillnaden från i lördags är att Oxlade-Chamberlain är borta ett tag med ett knäproblem, berättade Arsenal-managern Arsene Wenger enligt Sky Sports.

Fenerbahce – Arsenal sparkas igång 20:45 på onsdag kväll. Returen spelas i London den 27 augusti och vinnarna av dubbelmötet är klara för gruppspel i Champions League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply