MARCA: Thibaut Courtois allt närmre Real Madrid

MARCA: Thibaut Courtois allt närmre Real Madrid

Courtois till Real Madrid?

Med endast ett år kvar på kontraktet med Chelsea ser Thibaut Courtois ut att lämna Chelsea. Detta för spel i Real Madrid och en flytt sägs endast vara detaljer bort.

Thibaut Courtois är den spelare som Real Madrid kommer att satsa på i sommar. Det skriver den spanska tidningen MARCA under tisdagsmorgonen. Enligt den Madridbaserade upplagan ska marängerna ha bestämt sig för att värva belgaren och därmed ersätta Keylor Navas mellan stolparna på Estadio Santiago Bernabéu. Det har varit på tal om ett köp vid flertalet tillfällen men då målvakten endast har ett år kvar på sitt kontrakt ser den spanska huvudstadsklubben detta som ett gyllene läge att få till en övergång.

Courtois har vid flera tillfällen uttryckt sig om att han vill flytta tillbaka till Madrid då hans barn bor i den spanska huvudstaden. Courtois har tidigare spenderat tre säsonger i Atlético Madrid men då den rödvita klubben redan har Jan Oblak mellan stolparna kan det istället bli spel hos stadsrivalerna. Enligt MARCA ska Real Madrid vara beredda att betala 35 miljoner euro för Courtois tjänster.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Real Madrids stjärnor

Rutinerad 26-åring

Thibaut Courtois är endast 26 men har mängder av erfarenhet. Efter att ha slagit igenom i den belgiska ligan köptes han av Chelsea sommaren 2011. Han lånades då ut till Atlético Madrid där det blev en La Liga-titel, en Copa del Rey-titel och en finalförlust i Champions League. Efter återkomsten till Chelsea har det bland annat blivit två Premier League-titlar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply