Manchester City närmar sig andraplatsen

Det blev en jämn match på Etihad Stadium där West Bromwich bjöd upp till spel trots bortaplan mot ett topplag. Men i första halvlek var det Manchester City som skapade de vassaste chanserna där Carlos Tevez träffade ribban och minuten senare spelade fram Edin Dzeko som enkelt satte 1-0 för City. Minuten före paus var det James Milners tur att träffa ribban för hemmalaget.

I början av den andra halvleken var gästerna nära att kvittera när svenske Markus Rosenberg träffade ribban på en frispark, både han och Jonas Olsson fick förtroende från start ikväll. Den andra halvleken var liksom den första jämn, men inte lika stort övertag för City i antalet vassa målchanser. West Bromwich gjorde vad man kunde för att kunna skapa en kvittering då man bytte in offensiva spelare som Peter Odemwingie och Shane Long.

Kvitteringen uteblev och Manchester City vinner med 1-0. Segern innebär att Manchester City har sju poäng ner till Chelsea, som dock har en match mindre spelad och möter Tottenham under onsdagen på Stamford Bridge. West Bromwich ligger på en åttonde plats och har kontraktet säkrat sedan tidigare.