Man United utökar sin serieledning

Hemmalaget Manchester United hade i kvällens möte med Reading chansen att öka avståndet ner till rivalen Manchester City med 15 poäng. Reading som slåss för sin överlevnad hade inför mötet på Old Trafford sju poäng upp till säker mark.

Publiken böjds inte på någon vidare underhållning under de första minuterna av matchen. Trots att Manchester United hade det mesta av bollinnehavet så hade man svårt att bryta sig igenom ett kompakt Reading. Det krävdes något oväntat från Uniteds sida för att dyrka upp Reading-försvaret och svaret var lite oväntat Rio Ferdinand. I den 21:e minuten drev Ferdinand bollen från egen planhalva och dribblade sig förbi två motståndare innan han spelade fram till Wayne Rooney. Anfallaren tog emot bollen på lite uppstuds och klippte till, bollen touchade en Reading-försvarare som ställde målvakten Taylor.

Efter målet återgick matchen till samma långsamma tempo där båda lagen hade svårt att hitta klara målchanser. Ett inspirationslöst Reading lät United hålla i bollen och hemmalaget verkade dittills vara nöjda med 1-0 vilket också stod sig till paus.

Reading började andra halvlek betydligt mer inspirerande än i den första. Under de första tio minuterna skapande man ett bra tryck på Manchester United med flera inlägg och inspel. United tog sig dock i kragen och återtog initiativet efter pressen från bortalaget.

Precis som i första halvlek höll United i bollen utan att skapa de där riktigt farliga målchanserna och de verkade nöjda med hur matchen såg ut. Däremot var publiken på Old Trafford inte så nöjd med matchbilden utan ville att United skulle trycka på för fler mål. Dock fick de nöja sig med Ronneys mål i den 21:e minuten, slutresultatet skrevs till 1-0 för Manchester United.    

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply