bet365

Självmål förstörde kvällen för Leverkusen

Bayer Leverkusen är med i allra högsta grad i kampen om en plats i Champions League till nästa säsong. På lördagskvällen väntade tuffaste möjliga motstånd i Bundesliga, när ligasuveränen Bayern München kom på besök. Noterbart inför mötet var dock att just Bayer Leverkusen är det enda laget som besegrat serieledaren i ligaspelet den här säsongen.

Och visst var det ett hungrigt Bayer Leverkusen som förde spelet i den första halvleken, men som hade det onekligen svårt att få till bra möjligheter. Ett ineffektivt hemmalag fick istället se sig straffade i slutskedet av den första halvleken, när Mario Gomez fick bollen på mittplan. Efter en lobb över första försvararen och avancemang förbi den andra, kunde måltjuven skicka in bollen fint till 0-1.

I den andra halvleken jagade Bayer Leverkusen en kvittering och med kvarten kvar av matchen fick man resultat för slitet. En frispark från höger strax utanför straffområdet av Sebastian Boenisch tog sig hela vägen förbi Bayern Münchens försvarare och till Simon Rolfes vid den bortre stolpen, där veteranen tryckte in kvitteringen förbi den chanslöse Manuel Neuer.

Men trots kvitteringen skulle det bli en poänglös kväll för hemmalaget. Med blott tre minuter kvar av ordinarie speltid kom avgörande 1-2 till bayern München, efter en väldigt snöplig situation där Philipp Wollscheid misslyckades med att nicka undan bollen och istället ryggade in bollen i eget nät.

Bayer leverkusen hade en fin chans precis innan slutsignalen, men gästerna fick undan bollen och vann med 1-2 på BayArena.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply