Målrikt när Lazio vann på Stadio Olimpico

Med en mycket tveksam start på säsongen var det ett mycekt viktigt möte för Milan, när man på lördagskvällen gästade Rom-klubben Lazio. Hemmalaget har samtidigt en stark inledning på säsongen och befinner sig mycket imponerande i toppen av tabellen.

Efter en jämn inledning på matchen där gästerna haft de bästa chanserna, tog hemmalaget ledningen efter 25 minuters spel till supportrarnas stora förtjusning. Lazios Hernanes fick bollen, avancerade och avlossade ett avslut som, via Boneras ben gick över målvakten Amelia och in i nätmaskorna.

Direkt när spelet sparkades igång efter målet var Milan mycket nära att kvittera, när Antonio Nocerino spelade fram bollen till Stephan El Shaarawy. Anfallaren sköt förbi Lazios målvakt, men försvararen Andre Dias hann precis mellan och tog bort bollen.

Och det blev värre för gästernas del, när hemmalagets mittfältare Antonio Candreva avlossade ett mäkktigt avslut från höger som överlistade den chanslöse Milan-målvakten. Och i den andra halvleken kom mål nummer tre för Lazio, samtidigt som Milan helt klart hade bekymmer defensivt. Candreva spelade snyggt fram Miroslav Klose, som med ett volleyavslut ökade på till 3-0.

Milan hade annars bytt in Urby Emanuelson till den andra halvleken, där Kevin-Prince Boateng togs av efter en blek insats. Lite senare fick även Alexandre Pato komma in och göra sitt första framträdande i Serie A sedan i februari.

Och Milans spelarbyten gav resultat, när Emanuelsons lågt och hårt slagna frispark letade sig fram till Nigel De Jongs tåspets som styrde in bollen vid den bortre stolpen. Och när El Shaarawy reducerade på nytt med tolv minuter kvar, med en fin prestation från vänster, var Milan bara ett mål ifrån en stark upphämtning.

Men Lazio höll undan och tog samtliga tre poäng på Stadio Olimpico, samtidigt som Milans bekymmer fortsätter. Matchen slutade 3-2.