Barcelona vann efter stor dramatik

Redan efter två minuter så gav Jordi Alba Barcelona ledningen, efter en fin passning av Cesc Fabregas. Barcelona, som hade Xavi på bänken gick upp till en tvåmålsledning när ynglingen Cristan Tello dribblade bort två Deportivoförsvarare och satte dit sitt första ligamål för säsongen. Tre minuter senare var det även dags för Messi att sätta dit sitt första mål för kvällen. Fabregas klackade fram bollen till argentinaren, som enkelt kunde sätta bollen bakom en chanlös Aranzubia.

I den 26:e matchminuten reducerade Pizzi, när han förvaltade straffsparken som hans lag tilldömdes, och bara minuter senare kom även Deportivos andra mål. Efter en misslyckad hörna så drog Bergantinos på ett skott, som Victor Valdes fick problem med, och hemmalaget började jaga en kvittering.

Med några minuter kvar av den första halvleken var det dags för Fabregas att spela fram till ännu ett mål. Han hittade fram till Messi, som kyligt utökade Barcelonas ledning. När domaren blåste av för den första halvleken så ledde gästerna matchen med 4-2.

Domaren hann inte ens blåsa igång den andra halvleken innan publiken på Riazor bjöds på ännu ett mål. Återigen var det Pizzi som lurade Valdes, och återigen efter en fast situation. Den här gången satte han dit en frispark.Två minuter senare drog Mascherano på sig en frispark, som ledde fram till hans andra gula kort, och Barcelona fick avsluta matchen med tio man.

Med femton minuter kvar av matchen, tog Messi emot bollen på sin planhalva, dribblade bort tre Deportivospelare och gjorde sitt tredje mål för kvällen. Det var hans 21:a hatrick med Barcelona.

Jordi Alba skulle också hamna i målprotokollet på nytt. Vänsterbacken tog ner bollen på ett utmärkt sätt, och chippade den över målvakten. Den här gången gjorde han mål i fel bur, och hemmalaget fick nytt hopp.

Deportivo jagade en kvitterng, men man var aldrig nära på att skaka fram en sista målchans. Barcelona höll ifrån, och är fortfarande serieledare efter åtta omgångar i den spanska ligan.

Det här var första gången som det gjordes nio mål i en match mellan Deportivo La Loruna och Barcelona. Det har var även första gången, sedan 2008 som Barcelona släppte in fyra mål i en tävlingsmatch.