Valencia vände och vann mot Athletic

Men det var inte så det såg ut två minuter från full tid. Då var det Athletic i ledning med 2-1 och försvarade heroiskt sin ett-målsledning med tio man och Valencia hade missat en hel del chanser under senare delen av andra halvlek. Det såg som förgjort ut för hemmalaget då Iraizoz i Atlhetic-målet storspelade samtidigt som Valencia inte hade kylan och skärpan i avsluten.

Inte förrän Tino Costa på en hörna, i 88:a minuten, kunde hemmalaget kvittera baskernas ledning. De gick sedan för vinst och i 90:e minuten kunde en av Valencias bästa spelare, inbytte Valdez, nicka in 3-2 målet.

Athletic spelade bra i första halvlek och ledde med 2-1 efter två mål av förre Valenciaspelaren Aritz Aduriz som var klinisk i sina avslut och Valencia fick ingenting att stämma. Soldado hann med att sätta en straff i första halvlek annars så var det inte hans match då han missade en rad lägen och såg inte ut att ha självförtroendet på topp.

Tveksamma domslut gjorde matchen tuffare och fulare i andra halvlek och Athletic fick Ander Herrera utvisad i 68:e minuten vilket var en vändpunkt och Valencia kunde efter det ta över matchen och till slut fick man alltså utdelning på alla offensiva byten och chanserna man skapat.