Mållöst i den första semifinalen mellan Atletico och Chelsea

Det var också spanjorerna som började bäst. De rullade boll, men Chelsea var bra på att försvara sig så Atletico kom inte till några bra lägen i matchinledningen. Matchens första samtalsämne kom drygt efter en kvart. Cech gjorde illa axeln på en hörna och kunde inte fortsätta. In kom istället 40-åriga Mark Schwarzer. Atletico fortsatte föra spelet och nu dök också ett och annat läge upp. Många inlägg men sent i den första halvleken kom det ett riktigt bra läge. Mario Suarez drog på från distans, Schwarzer fick fingertopparna på bollen, som gick precis utanför. Det var också mållöst när lagen gick till pausvila.

I den andra halvleken började också Chelsea anfalla lite mer än i den första. De började hålla boll mer och fick också någon halvchans på hörna. Lampard hade också ett distansskott som Courtois avvärjde. I stora delar var det ändå Atletico som låg på för ett mål. Många lägen som de hade svårt att förvalta. Det bästa läget i den andra halvleken kom med ungefär 20 minuter kvar när spanjorerna fick ett bra frisparksläge. Frisparken skruvades över muren, men den 40-årige australiensaren hann ner och räddade ut till hörna. Diego Costa hade också några halvfarliga lägen, men inte heller han lyckades överlista Schwarzer. Efter många skott både över och utanför slutade matchen tillslut mållöst 0-0. Allt som allt var det en väldigt bra taktisk match. 

Returen spelas på Stamford Bridge nästa onsdag, den 30:e april. Mourinho ställde upp med en väldigt defensiv uppställning men på Stamford Bridge lär de spela mer offensivt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply