Magiskt Merseyside-derby slutade oavgjort

Dags för årets första Merseyside-derby och vilken match vi fick skåda.

Redan från start kände man intensiteten från båda lagen och redan i den femte minuten tog bortalaget Liverpool ledningen efter en Gerrard-hörna, då Coutinho kunde lirka in bollen utan markering.

Men hemmalaget ville inte vara sämre. Kevin Mirallas kunde stöta in kvitteringen efter en frispark från Baines som skarvades till anfallaren.

Men det var återigen gästerna som skulle ta ledningen. Luis Suarez fälldes utanför straffområdet, tog själv hand om frisparken som han skruvade runt muren och precis in vid stolproten. 2-1 till Liverpool.

Precis innan halvtid kunde dock Everton fått en rejäl käftsmäll när Kevin Mirallas oerhört fula sula rätt in i Suarez högerben kunde – och borde – resulterat i ett rött kort, men Phil Dowd visade ett milt gult kort.

Den andra halvleken skulle sedan bli en av de bästa halvleken på väldigt länge i Premier League, och Joe Allen skulle förmodlingen stå för den grovaste missen den här säsongen.

Med målchanser i stortsett varje anfall och en böljande matchbild kom Everton tillbaka när Lukaku drog till på en frispark och bollen tog i muren och ändrade riktning fantastiskt räddades av Simon Mignolet. Men returen snappades upp och efter några kortpassningar hittades bollen in till skytten Lukaku som på ett tillslag slog in bollen till 2-2.

Men som om inte det vore nog. Med tio minuter kvar slog Mirallas en vänsterhörna som på ett kraftfullt sätt möttes av Lukakus panna och bollen satt distinkt rätt upp i nättaket och Goodison Park gungade.

Men Brendan Rodgers hade ett äss i rockärmen. Daniel Sturridge som startade matchen på bänken fick sista ordet då han, på ytterligare en fantastisk frispark från Gerrard, skarvade in bollen i det bortre krysset och fastställde resultatet 3-3.

Även om hela sex mål gjordes, så kunde båda lagen lika väl gjort minst var sitt mål till, framför allt Liverpool genom Joe Allens missade friläge från 4 meter, och även en nick från Victor Moses som strök ribban på övertid.

Efter det oavgjorde resultatet finner vi Liverpool på en andra plats med 24 påäng, och Everton hittas på femte plats med 21 poäng.

I och med sina mål så delar nu Luis Suarez och Daniel Sturridge ensamma på skytteligaledningen.