Liverpool tog viktig hemmaseger mot West Ham

Trots att Liverpool hade större delen av spelet i den första halvleken dröjde det till den 42:a minuten innan man ens skapade en farlig målchans. Dock, var den tillräckligt farlig för att Guy Demel skulle springa in ett självmål på Jussi Jääskeläinens retur efter ett skott av Luis Suarez.

En kalldusch för West Ham som faktiskt skapade den farligaste målchansen när Modibo Maiga så när gav ”Hammers” ledningen på en skarvnick, men Simon Mignolet stod för en kvalificerad reflexräddning.

Nästa kalldusch för bortalaget kom i inledningen av den andra halvleken när Steven Gerrards frispark hittade Mamadou Sakho som via en studs i marken och ett rensningsförsök från James Collins satte 2-0 för hemmalaget.

Mitt i den värsta Liverpool-pressen så kom dock en gnutta hopp för West Ham när Martin Skrtel, precis som mot Hull för en vecka seda, lyckades styra bollen i eget mål.

Med tio minuter kvar skulle Luis Suarez få göra sitt efterlängtade mål efter flera chanser matchen igenom. Glen Johnsons perfekta inlägg kunde inte mötas på ett annat sätt än en nick i mål och direkt efter 3-1-målet så drog Kevin Nolan, i frustration, på sig ett rött kort efter en ful stämpling på Jordan Henderson.

Innan matchen var över skulle Luis Suarez efter två skottfinter sätta bollen ribba in via Joey O’Briens rygg, även om det enligt vissa räknas som ett självmål.

Viktig seger för Liverpool som nu går förbi Manchester City och har bättre målskillnad än Chelsea i tabellen. Fortsatt tungt för Sam Allardyces West Ham som med tre förluster på de fyra senaste, har Sunderland, Tottenham, Manchester United och Arsenal de kommande fyra ligamatcherna.