Agenten: ”Liverpool vill ha Augustinsson”

Vänsterbackens agent bekräftar intresse från Liverpool

Ludwig Augustinsson, 21, gör succé med det svenska U21-landslaget och har ryktats vara på väg till Liverpool. Nu går hans agent, Per Jonsson, ut och bekräftar att det finns intresse.

När Sverige lottades in i ”Dödens grupp” tillsammans med Italien, England och Portugal var det inte många som trodde att de skulle ta sig förbi gruppspelet i U21-EM. Men det svenska U21-landslaget upphör aldrig att förvåna – efter att ha slagit ut favoriterna Frankrike i playoff med sammanlagt 4-3 lyckades de ta sig vidare från ”Dödens grupp” som tvåa bakom Portugal. Mycket tack vare bragdvändningen mot Italien, där svenskarna vände 0-1 till 2-1 trots spel med en man mindre.

I semifinalen avfärdades sedan grannlandet Danmark med hela 4-1 och nu väntar final mot just Portugal på tisdag – något som få svenskar vågade hoppas på innan turneringen startade.

Kritiserade engelsmännen inför match – nu är Liverpool intresserade

En av de svenska nyckelspelarna i turneringen har varit den 21-årige vänsterbacken Ludwig Augustinsson, som spelat varenda minut i Sveriges fyra matcher och gjort det väldigt bra. Han orsakade också rubriker i engelska medier när han kallade de engelska spelarna ”lite överskattade” inför gruppspelsmatchen mot England.

Kanske var det just det som gjorde att de engelska klubbarna fick upp ögonen för honom – nu rapporterar nämligen flertalet engelska medier, däribland The Mirror, att storklubben Liverpool inlett förhandlingar med vänsterbacken. Något som även Silly Season Sverige rapporterade om under söndagen (se länk här nedanför).

Läs artikeln: Liverpool jagar U21-stjärnan

Agenten bekräftar intresset

SportExpressen har varit i kontakt med spelarens agent, Per Jonsson, som berättar att flera olika klubbar visat sitt intresse för att värva Augustinsson – både innan och under EM. Bland annat ska det röra sig om både tyska och engelska klubbar. Jonsson förnekar uppgifterna som florerar i engelsk media om att Liverpool inlett förhandlingar med Augustinssons nuvarande klubb – FC Köpenhamn – men bekräftar att den engelska storklubben följer 21-åringens framfart.

– Liverpool följer honom och gillar honom. Det har inte inletts några förhandlingar. Sen om det gör det framöver, det vet jag inte. Men jag kan inte säga att det inte kommer gör det. De gillar ju honom, säger Jonsson till SportExpressen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply