LISTA: Tio saker du inte visste om Ronaldinho

4. Lön och sponsoravtal

LISTA: Tio saker du inte visste om Ronaldinho

2006 utsågs Ronaldinho till världens rikaste fotbollsspelare då han gick om David Beckham i tabellen. Då han var sponsrad av bland annat NikePepsi och Lenovo flög pengarna in på spelarens konto, men frågan är hur mycket han har kvar idag.

Trots att Ronaldinho nu (tyvärr) lagt skorna på hyllan gör han fortfarande reklamuppdrag. Han har nämligen inga pengar på bankkontot (i Brasilien). Detta upptäcktes då det brasilianska skatteverket skulle kräva honom på en skuld.

5. Coca Cola vs Pepsi

2011 skrev Ronaldinho på ett sponsoravtal med Coca Cola värt 500.000 pund per år. Ett år senare revs kontraktet då spelaren drack från en Pepsiburk på en presskonferens. Inte det smartaste som superstjärnan har gjort. Den uteblivna inkomster var troligen inte så farlig för Ronaldinho som tjänade stålar på annat håll.

6. Spanskt medborgarskap

Ronaldinho är spansk medborgare men fick inte chansen att spela i det spanska landslaget. Detta då han redan spelat med Seleçao, men under tiden i Barcelona passade han på att skaffa sig ett medborgarskap i landet. En av anledningarna var så att Barcelona skulle kunna värva ytterligare en icke EU-spelare. Det var dock troligen aldrig aktuellt med spel för La Roja.

Se även våra faktalistor om andra spelare och tränare:

7. “Lille Ronaldo”

Ronaldinhos fulla namn är Ronaldo de Assis Moreira. Smeknamnet Ronaldinho (Lille Ronaldo) fick han när han var sju år gammal då han var mindre än de han spelade med.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply