Lista: Fem saker du inte visste om Mesut Özil

5 fakta om Mesut Özil

Saker du inte visste om Mesut Özil? Mittfältaren utsågs till Tysklands bäste spelare år 2015. Han har även varit en viktig faktor till Arsenals framtåg i Premier League den här säsongen. Han nämns som en av dem absolut bästa i världen på sin position. Många anser till och med att han är nummer ett med sin otroliga spelförståelse och känsliga vänsterfot. När tysken lämnade Real Madrid år 2013 blev han Arsenals dyraste värvning genom tiderna. Han kostade Arsenal omkring 440 miljoner kronor. Han har inte för vana att skapa några skandalomsusade rubriker, så hur mycket vet du egentligen om tysken? I den här listan går vi igenom fem saker du inte visste om Mesut Özil.

Det kanske finns mer eller mindre saker du inte visste om Mesut Özil. Det må finnas några punkter på listan som du redan vet. Kan du de är du ett riktigt Özil-fan. Nu återstår det att se hur mycket du kan om mittfältaren.

Fem saker du inte visste om Mesut Özil

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flera intressanta listor. De handlar om allt från landslag, klubblag och enskilda spelare. Du hittar mycket info om fotbollens stjärnor och deras liv. Detta både på och utanför fotbollsplanen. Tar vi en titt på vilka listor som finns är det framför allt: 5 saker du inte visste om Pedro Rodríguez, 5 saker du inte visste om Eden Hazard och åtta världsstjärnor som aldrig vunnit Ballon d’Or. Men först avslöjar vi fem fakta du inte hade koll på om Mesut Özil.

5. Han ber inför varje match

LISTA: 10 saker du inte visste om Mesut Özil

Mesut Özil, med turkisk härkomst, är muslim och ber därför innan varje match. I en intervju med Daily Mail förklarade han det själv.

– Jag reciterar alltid ur koranen innan jag går ut (på planen). Detta hjälper mig verkligen att hålla mig fokuserad. Jag ber och mina lagkamrater vet att de inte kan prata med mig under denna korta period.

Att be har hjälp Özil vid många tillfällen. Att han kommit dit han är idag är tack vare ett lugnt i kroppen han får efter att ha bett.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply