Lista: Fem saker du inte visste om Mesut Özil

3. Finslipade sina färdigheter i “Monkey Cage”

Som fotbollsspelare utmärker han sig mest med sin kreativitet, teknik och sin känsliga vänsterfot. Dessa egenskaper tror han själv kommer från hans uppväxt i Gelsenkirchen. Där spenderade han oräkneligt många timmar i en så kallad “Monkey Cage”. En gatuplan med väldigt små ytor kan man säga.

Det finns många olika sätt att träna upp sig. Monkey Cage är en av de. Många tyska spelare är fan av denna metod och bland annat Borussia Dortmund har en sådan på sin träningsanläggning.

Se även våra listor med andra spelare

10 saker du inte visste om Marco Reus

10 saker du inte visste om Eden Hazard

10 saker du inte visste om Neymar

10 saker du inte visste om Gareth Bale

5 saker du inte visste om Pedro Rodríguez

2. Tackade nej till turkiska landslaget

Innan Özil gjorde sin A-landslagsdebut för Tyskland år 2009 var det många som hoppades på att han skulle välja Turkiet. De försökte ständigt övertyga spelaren. Valet föll istället på Die Mannschaft där det har blivit ett VM-guld(2014), ett EM-brons(2012) och ett VM-brons(2010). Ett bra facit för mittfältarens del.

Precis som vid nästan alla beslut i livet blev Özil kritiserad. Många tyckte att han förrådde sitt land genom att spela för Tyskland. När han väl spelade för Tyskland fick han även där kritik. Både spelmässigt samt efter att ha tagit foto med Turkiets diktator Erdogan. Det hela gillades inte av många i Tyskland. Tillslut valde spelaren att lägga landslagsskorna på hyllan. Detta efter att ha fått väldigt mycket kritik för bilden.

1. “Tysklands Lionel Messi”

Lista: Fem saker du inte visste om Mesut Özil

Mesut Özil har ännu inte fått titulera sig som världens bäste spelare genom att vinna FIFA Ballon d’Or. Men trots det har han åtminstone fått jämföras med den allra bästa vid flertalet gånger. I Tyskland beskrivs han som deras Lionel Messi, vilket kan vara förståeligt då de har flera likheter. Messi fick däremot se sig besegrad av Özil i VM-finalen 2014 där tyskarna drog det längsta strået.

Numera är det dock stor skillnad på Mesut Özil och Lionel Messi.

Detta var alltså vår lista med saker du inte visste om Mesut Özil. Nedan hittar du några andra liknande listor om spelare och fakta du inte visste om de. Du hittar listor om alla de största fotbollsspelarna. Det är bara att gräva igenom och hitta just din favoritspelares lista. Skulle den inte finnas kan du alltid höra av dig.

Se även våra listor med andra spelare

10 saker du inte visste om Marco Reus

10 saker du inte visste om Eden Hazard

10 saker du inte visste om Neymar

10 saker du inte visste om Gareth Bale

5 saker du inte visste om Pedro Rodríguez

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply