Lewandowski avgjorde mot Stuttgart

Stuttgart och Dortmund skulle idag drabbas samman på Mercedes-Benz Arena. Bortalaget Dortmund försöker att behålla andraplatsen efter att Bayern München imponerande har dragit ifrån i toppen, medan Stuttgart har lämnat botten och driver runt i ett ingemansland.

Det var en jämn inledning av matchen där Stuttgart skulle få den första möjligheten när backen Georg Niedermeier nickade i mitten utav boxen, men Roman Weidenfeller lyckades att avstyra farligheten. Bortalaget Dortmund stack upp ett antal gånger genom Marco Reus som alltid utgjorde ett hot för Stuttgart-försvaret.

I den 24:e matchminuten fick tyvärr ytterbacken Marcel Schmelzer lämna planen med en skada och in kom den polske landslagsmannen Lukasz Piszczek. Den inbytte ytterbacken behövde bara vara på plan i fyra minuter för att göra 0-1 till sitt Dortmund. Reus slog frisparken som Piszczek fint kunde skarva in bakom målvakten Sven Ulreich, 0-1 till Dortmund i paus.

Matchen fortsatte att var jämn i andra halvlek och Stuttgart lyckades utjämna i den 63:e matchminuten när mittfältaren Alexandru Maxim hittade nätmaskorna bakom Roman Weidenfeller. Det såg nu ut att Stuttgart hade tagit ett litet grepp om matchen, men det förstördes när Georg Niedermeier drog på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad i den 69:e matchminuten.

Automatsikt pressade nu Dortmund på för ett 1-2-mål och det skulle de också få när Robert Lewandowski från nära håll i den 82:e matchminuten kunde göra det avgörande målet för bortalaget. Tre poäng till Dortmund som allt jämnt innehar andraplatsen i Bundesliga.