Juventus säkrar förstaplatsen

Inter tog idag emot Juventus i den efterlängtade Serie A-matchen i derby d’Italia. Trots att klubbarna idag inte slogs om scudetton var matchen fortfarande glödhet. Inter jagar en Champions League-plats medan Juventus vill säkra förstaplatsen.

Redan i tredje matchminuten tog Juventus en blixtsnabb ledning när Fabio Quagliarella kunde dundra in bollen i mål. Matchen rullade på med en del chanser för båda lagen, mestadels Juve. Idag var Juventus snäppet vassare, både på papper och på plan. Ett bra anfall och spelare som kunde glida igenom Inters mittfält utan större problem.

Strax före halvtidsvila fick Inter via Cassano som passade Palacio chansen att reducera, det saknade dock kraft i Palacios nick och Buffon hade inga problem att rädda bollen. Förutom en del farliga lägen var det en ganska seg första halvlek.

I den andra halvleken bytte Inters tränare ut Alvarez mot Guarin och i minut 54 kunde Palacio sätta reduceringsmålet. Dock varade glädjen inte länge, för sex minuter senare gav Matri Juventus ledningen med 1-2.

Inter jagade för ett reduceringsmål men det kom aldrig. Humöret var inte på topp i Milanoklubben då både tränare Stramaccioni och Cordoba skrek frustrerat från sidlinjen och Cambiasso som stämplade Sebastian Giovincos fot när matchen i stort sett var slut. Domaren visade därmed rött för en irriterad Cambiasso. Matchen slutade 1-2 till Juventus som med 68 poäng, 11 poäng före Milan, säkrat första platsen i ligan.