Leverkusen krossade Hoffenheim

Bayer Leverkusen slog på stort under lördagseftermiddagen när de hemmabesegrade Hoffenheim med hela 5-0. Stefan Kiessling och André Schürrle gjorde två mål vardera i den förkrossande segern, Stefan Reinartz gjorde det sista.

Schürrle passade fram Kiessling efter 16 minuter och med en volley gjorde han då sitt tjugonde mål för säsongen. Ett ostoppbart skott som susade in i det vänstra krysset.

Sju minuter senare blev Eugen Polanski utvisad för Hoffenheim, när han stoppade ett givet mål för Kiessling. Simon Rolfes klev fram och slog straffen – men Koen Casteels lyckades rädda den.

Leverkusen lät sig inte påverkas av detta dock, istället gjorde Schürrle 2-0 med ett snyggt avslut som innebar hans tionde mål för säsongen efter trettiotvå minuters spel.

I andra halvlek fortsatte Kiessling och Schürrle målfesten med ytterligare en fullträff vardera. Kiessling nickade in Daniel Carvajals inlägg efter sextiofem minuter, och Schürrle förvaltade sedan en passning från Michal Kadlec på allra bästa sätt fyra minuter senare.

Med elva minuter kvar av matchen kom även det femte och sista målet för hemmalaget. Casteels räddade först ett avslut från Arkadiusz Milik, som sedan träffade stolpen. Returen studsade ut till Stefan Reinartz som satte spiken i kistan.

Segern innebär att ligatreorna Leverkusen numera har sju poäng ner till fjärdeplacerade Schalke 04. Med bara fyra omgångar kvar av Bundesliga tyder mycket på att det blir spel i Champions League för Leverkusen nästa säsong.

Förlusten var desto tyngre för Hoffenheim, som nu har sex poäng upp till säker mark med bara fyra matcher kvar att spela.