Leverkusen besegrade Mönchengladbach i målkalas

Bayer Leverkusen och Borussia Mönchengladbach är två av de tippade topplagen bakom giganterna Bayern München och Borussia Dortmund den här säsongen. Under lördagen möttes de två lagen i Bundesliga på BayArena och det var hemmalaget som drog det längsta strået efter en 4-2-seger.

Efter 23 minuter tilldömdes Leverkusen en straff som stjärnanfallaren Stefan Kiessling förvaltade på bästa sätt. Fem minuter senare spelade den 29-årige tysken fram till landsmannen och yttern Sidney Sam som utökade ledningen till 2-0. Sju minuter före paus hade Kiessling ett skott i stolpen och gästerna var nere för räkning.

Gladbach-managern Lucien Favre verkade säga några väl valda ord i pausvilan, tolv minuter in i andra halvlek var ställningen nämligen 2-2 efter mål av österrikaren Martin Stranzl i 54:e och Juan Arango från Venezuela i den 57:e minuten. Sidney Sam såg dock till att Leverkusen återtog ledningen med sitt 3-2-mål efter en timmes spel.

Arton minuter före full tid fastställde mittfältaren Gonzalo Castro slutresultatet när han gjorde matchens sjätte mål. Sami Hyypiäs mannar kunde därefter hålla undan och säkra säsongens tredje raka ligaseger med en 4-2-vinst.

Fyra lag har nio poäng efter tre matcher i Bundesliga: Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Bayern München och Mainz. Mönchengladbach ligger på tiondeplats med tre poäng på lika många matcher.

Vänsterbacken Oscar Wendt satt på bänken hela matchen hos Mönchengladbach, medan lagkamraten och anfallaren Branimir Hrgota blev inbytt efter 75 minuters spel.