Lekande lätt seger för Wigan

Hudderfield, nykomlingar i The Championship, lottades mot Wigan i den femte omgången av FA cupen, eller åttondelsfinalen om man så vill. Wigan har varit formsvaga på sistone i Premier League men idag kunde man vinna enkelt mot The Terriers.

Steve McMananam, Liverpoollegendarens släkting Callum McManaman skulle göra 0-1. McArthur spelade en fin genomskärare till McManaman som sprang in i straffområdet, vände och avslutade snyggt. Tio minuter senare gjorde Koné två mål, men det skulle blåsts av för offside. Gomez sköt och Koné stod offside vid skottögonblicket men kunde enkelt göra 0-2.

Tolv minuter in i andra var det dags igen. McArthur samarbetade fint med Gomez innan han tryckte av ett skott som letade sig in i krysset. Hemmalaget kom närmre fem minuter efter. Wood slog ett snyggt inlägg till Novak som kunde nicka in reduceringen och ge hopp åt Huddersfield.

Men Arouna Koné skulle avsluta kvällen. Precis innan full tid uttnyttjade han Gerrards dåliga touch innan han smällde in 1-4 för The Latics. En övertygande seger som kan ge dem själförtroende i Premier League framöver.