Lekande lätt seger för Lazio

Nykomlingen Pescara fick på söndagseftermiddagen besök av Europa League-aktuella Lazio på Stadio Adriatico-Giovanni Cornacchia. Ett glädjeämne inför avspark var att svenske Mervan Celik fick chansen från start, men det skulle dock visa sig handla om helt andra spelare.

Redan efter fem minuters spel tog gästande Lazio ledningen i Pescara, när gästerna vann en frispark högt upp på gästernas planhalva. Fram klev Hernanes som visade fina fötter när han skickade in frisparken direkt i mål. Lazio fortsatte efter det att styra spelet mot ett ganska statiskt försvar, vilket också skulle straffa sig igen för hemmalaget.

Efter 25 minuters spel av matchen ringde det bakom Pescaras målvakt igen, när Antonio Candreva fick fram bollen till Miroslav Klose, som ensam med hemmalagets målvakt inte gjorde bort sig. Bollen satt till Kloses höger om målvakten och Lazio kopplade därmed ett stort grepp om matchen.

Och det blev värre för Pescaras del, för Hernanes var ute efter mer. Med ett läckert inlägg bäddade Hernanes för Lazios tredje mål, när inlägget tog sig till den tyske måltjuven Miroslav Kloses panna. Nicken satt stensäkert och Lazio hade med sig en övertygande 0-3-ledning ut till halvtidsvilan.

Pescara försökte lyfta upp i den andra halvleken, där Mervan Celik hade något halvdant försök innan han böts ut efter 56 minuters spel. In kom istället Juan Quintero som med tjugo minuter kvar av matchen började få fram lite chanser. I den 73e matchminuten tog inhopparen ett avslut som dock räddades enkelt av gästernas målvakt. Fem minuter senare var han framme igen och försökte, men den gången blockerades avslutet.

Men nykomlingen fick inte till någon reducering mot Lazio, som vann matchen med klara 0-3. En viktig seger för Lazio som närmar sig lagen i den absoluta toppen av tabellen.