Fontes dubbel räddade Southampton

Innan matchen knappt hunnit börja och Fulhamspelarna ännu gick omkring i sina sovkläder, så kom 1-0 till Southampton. En hörna från Mark Schwarzers högra sida, slagen av Adam Lallana, nådde in till Jose Fonte som utan problem kunde bryta sig loss ifrån Hugo Rodallegas markering och chippnicka in 1-0 till hemmalaget.

Men efter solsken kom regn och i den åttonde minuten tvingades Frazer Richardson lämna St. Mary’s Park på bår och in kom istället den gamle AIK:aren, Jos Hooiveld. En spelare som skulle visa sig ha stor betydelse för matchen.

Matchen rullade på i bra tempo och mål var det inte brist på i den andra halvleken. I den 69:e minuten så kom Fulhams första mål för dagen, men det var inte en Cottager som fick sitt namn på det. Ett hårt skott utanför Southamptons straffområde, som egentligen inte skulle gått in, lyckades just Jos Hooiveld få en fot på och styra in den i egen kasse.

När sedan Kieran Richardson i den 88:e minuten satte 2-1 för bortalaget så var hela St. Mary’s säkra på att det vara avgjort. Alla utom en man – Jose Fonte, som i den 90:e minuten fick sätta sitt andra mål för kvällen, även denna på nick. Vilket gav ”The Saints” sitt första kryss, hemma på St. Mary’s Park.