Walid Atta matchvinnare för Helsingborg

De första 20 minuterna var det ett väldigt böljande spel där både hemmalaget Mjällby och bortalaget Helsingborg hade flera bra målchanser. Liten fördel för bortalaget men annars en väldigt jämn match med många målchanser till en början.

Mjällbys bästa möjlighet kom i den 17:e minuten, Viktor Agardius slog en hörna från höger som gick igenom hela straffområdet innan den kom fram till Pär Ericsson som inte var helt beredd och nickade bollen precis utanför den vänstra stolpen.

I den 31:e minuten fick Thomas Sörum matchens ditintills bästa chans, efter att ha stått precis vid offside linjen så kommer ett instick från serben Nikola Djurdjic och Sörum kom helt fri i straffområdet men sköt bollen stenhårt i ribban där bollen studsade ner i marken och sedan ut till rensande Mjällby försvarare.

Mycket mer hände inte i den första halvleken och lagen gick till pausvila med ett 0-0 resultat.

När lagen kom tillbaka tog HIF snabbt tag i taktpinnen och fick en frispark i den 50:e minuten efter att sydafrikanen May Mahlangu blivit nedriven av Patrik Rosengren som fick syna det gula kortet.

Bollen lades upp precis utanför straffområdet och det var flera aspiranter på att få slå bollen. Det slutade med att Christoffer Andersson slog bollen som träffade Walid Atta på axeln och ställde Mattias Asper i Mjällbymålet och det stod alltså 0-1 i matchen.

I den 56:e minuten utökade HIF sin ledning till 2-0, återigen via Walid Atta. Jere Uronen slog en hörna från vänster som Walid Atta kunde sätta bollen via magen såg det ut som.

Efter detta målet försökte HIF bara spela av tiden medans Mjällby  satsade på att försöka göra ett snabbt mål och komma tillbaka in i matchen.  Och det tycktes se ut som att Mjällby hade en liten chans då de hade en period med många målchanser och lyckades sätta tryck på Helsingborgförsvaret. Men HIF fick också sina chanser att sätta fler mål då mjällby satsade mer och mer.

Men matchen slutade 0-2 till Helsingborg och man tar sig förbi Norrköping i tabellen till en femteplats i tabellen. Mjällby trillar ner på en tiondeplats och stannar kvar på 33 poäng.