Leicester lägger bud på Nampalys Mendy

Leicester lägger bud på Nampalys Mendy

Ranieri intresserad av mittfältaren

Leicester City rapporteras ha lagt ett bud på 8 miljoner pund på Nice-mittfältaren Nampalys Mendy, som länge har varit på Claudio Ranieris önskelista och som kan ersätta en eventuellt försvinnande N’Golo Kante.

Leicester City kommer att behöva rusta upp till sommaren, med flertalet spelare som redan ryktas kunna komma att lämna. Leicester som i våras vann den eftertraktade Premier League-titeln efter att under hela året ha spelat sitt spel och hållit ett hårt grepp om försteplatsen för att tillslut kunna avsluta säsongen som ligamästare. Många utav truppens spelare har redan fått många bud från diverse andra klubbar som är intresserade av deras tjänster och det kommer att bli svårt för Leicester att hålla kvar storspelarna när andra toppklubbar ringer ner dem med höga bud.

Detta innebär att även Leicester får börja kolla sig om på marknaden efter andra spelare att värva och tränare Claudio Ranieri och Co. har redan lagt ett bud på 8 miljoner pund för Nice mittfältare Nampalys Mendy skriver Daily Mail. 23åringen sägs ha varit på Ranieris lista över potentiella värvningar redan förra sommaren men de senaste månaderna har han kommit tillbaka in i fokus då ett möjligt avsked för N’Golo Kante stundar och de måste vara beredda på att stärka laget inför Champions Leaguespel nästa år.

Mendy är en djuptliggande defensiv mittfältare som har ett öga för att slå bra passar. Han har haft ögonen på sig från både Manchester United och Arsenal under de senaste säsongerna och Ranieri imponerades av den unge mittfältaren medans han tränade Monaco i den franska ligan. Nice har hållt ut för 12 miljoner pund för Mendy men spelaren vill gå igenom med flytten.

Leicester är närastående att förlora flertalet spelare, med Jamie Vardy som överlägger en flytt till Arsenal, Kante som har Paris Saint-Germain redo att möta hans utköpsklausul samt interesse från Chelsea och Arsenal medans Riyad Mahrez också överlägger sin framtid i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply