Lazio med ena benet i kvartsfinalen

Stuttgart och Lazio möttes ikväll på Mercedes-Benz Arena. Båda lagen kom från tuffa förluster, Stuttgart som förlorade med 2-1 mot Leverkusen och Lazio som åkte på en förkrossande 3-0 förlust mot Milan. På sä sätt var det två revanschsugna lag som kom till spel ikväll.

Det var en jämn match till en början, där Stuttgart hade mycket bollinnehav men ett Lazio som såg väldigt lugna ut i sitt spel. Första chansen skulle komma när Ibrahima Traoré fick ett fint läge precis utanför straffområdet. Men Stuttgart-yttern bombade bollen högt över Marchettis ribba. Hemmalaget forsatte att skapa chanser både genom Shinji Okazaki och Serdar Tasci men den där riktiga skärpan saknades.

Skärpan var det dock inget fel på när Ederson i den 21:e minuten skulle spräcka nollan för gästande Lazio. Bollen kom lite turligt fram till Ederson som höll tillbaka sin försvarare och drog till från det högra hörnet av straffområdet. Bollen gick distinkt in bakom Stuttgart-målvakten Sven Ulreich vänstra stolpe, 0-1 var ett faktum. Efter Edersons mål tog Lazio tag i taktpinnen och man var mycket nära att utöka ledningen när mittbacken Lorik Cana fick bollen på pannan via en hörna. Oturligt nog för bortalaget gick Canas nick precis utanför den vänstra stolpen.

Efter en jämn halvlek skulle bortalaget Lazio gå till halvtidsvila med 0-1 på Mercedes-Benz Arena.

Lazio började den andra halvlek som dem slutade i den första, nämligen genom att skapa chanser. Man tryckte på med framförallt Candreva som spelade en central roll i kvällens Lazio. Efter 58 minuters spel skulle bortalaget öka på sin ledning när innemittfältaren Ogenyi Onazi sköt ett skott mitt inne i boxen, bollen gick längs med marken bort i Ulreichs vänstra stolpe. Lazio hade i och med målet kopplat ett ordentligt grepp om matchen.

Stuttgart var nu tvungna att flytta upp positionerna vilket man också gjorde. Japanen Shinji Okazaki hade en fin möjlighet när han med en fin touch lyfte bollen över sin Lazio-försvarare men i avslutningsläget blev han störd och bollen letade sig några decimeter utanför den högra stolpen. Hemmalget forsatte att försöka skapa lägen för att reducera, men man mäktade inte med att spräcka nollan på Lazio-målvakten Federico Marchetti. Lazio har nu ett gyllende läge att avancera till kvartsfinal i och med deras vinst i kvällens möte med 0-2.