Lazio besegrade Sampdoria

Lazio tog en välbehövlig trepoängare i jakten på en Europa League-plats när Edoardo Rejas mannar slog tillbaka Sampdoria med 2-0 hemma på Stadio Olimpico. Det var Lazios andra seger i rad och den tog upp dem till en sjätteplats i tabellen, förbi tre lag och upp på 48 poäng.

Trots att Sampdoria var det något bättre laget i matchen lyckades de inte förvalta de chanser som skapades. Istället tog hemmalaget ledningen i slutet av första halvlek när Antonio Candreva hittade nätet. Lazio hamnade dock i trubbel när Lucas Biglia fick sitt andra gula kort efter en knapp timme och blev utvisad.

Men när Senad Lulic ökade på hemmalagets ledning till 2-0 efter 73 minuter var segern säkrad och gästerna förmådde inte resa sig och hitta en reducering. Sinisa Mihajlovics mannar ligger just nu tolva i Serie A och det ska mycket till för att de ska nå Europa-spel. Men de har också ett betryggande avstånd ner till strecket, så de kan känna sig ganska trygga på fortsatt spel i högstaligan.